Irak Başbakanı’nın Erbain Yürüyüşü sırasında hizmetlerin iyileştirilmesi ve ziyaretçilerin girişinin kolaylaştırılması için özel talimatları

Irak Başbakanı’nın Erbain Yürüyüşü sırasında hizmetlerin iyileştirilmesi ve ziyaretçilerin girişinin kolaylaştırılması için özel talimatları
Irak Başbakanı Ali Falih ez-Zeydi, kutsal Kerbela kentini ziyaret edecek milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapma konusundaki programları ve hazırlıkları gözden geçirmek amacıyla “Kitlesel Ziyaretlere Hizmet Komitesi”nin özel toplantısına başkanlık etti.
Başbakan, bu yılki Erbain hizmetlerinin daha kaliteli ve ziyaretçilerin ulaşımının önceki yıllara göre daha akıcı olması gerektiğini, böylece hükümetin bu büyük etkinliği yönetmedeki başarısının gözler önüne serileceğini vurguladı.
Başbakan, bakanlıklar ve belediyelerin tam bir koordinasyon içinde, ziyaretçilerin taşınması ve geri dönüşleri için yeterli araç sağlamaları talimatını verdi.
Bagdat el-Yevm (Baghdad Al-Youm) haber ajansına göre, Ali Falih ez-Zeydi, elektrik, yakıt, tıbbi hizmetler, iletişim ağlarının güçlendirilmesi ve medya organizasyonu gibi hususlar üzerinde durarak temel ihtiyaçların temin edilmesini vurguladı.
Ayrıca, sınır görevlilerine yabancı ziyaretçilerin giriş sürecini kolaylaştırmaları talimatını vererek, Irak misafirperverliğinden hoş bir anı bırakmalarını sağlamaya yönelik çabaların altını çizdi.
Bu talimatların amacı, sınır kapılarında ve yollarda ziyaretçilerin bekleme sürelerini azaltmak ve Erbain yürüyüşü boyunca ağırlama kalitesini önemli ölçüde artırarak gelişme kaydetmektir.




