Hindistan

Hindistan’ın Manipur Eyaletinde Artan Etnik Şiddet; Kuzeydoğuda Üç Hristiyan Rahip Suikasta Uğradı

Hindistan’ın Manipur Eyaletinde Artan Etnik Şiddet; Kuzeydoğuda Üç Hristiyan Rahip Suikasta Uğradı

Hindistan’ın Manipur eyaletinde süren etnik ve dini gerilimler esnasında, ölümcül silahlı bir saldırının gerçekleştiği ve üç dini liderin hayatını kaybettiği bildirilmiştir.

Olay, bölgedeki azınlıkların güvenliği konusundaki endişeleri bir kez daha artırmıştır.

“Mehabbat News” haberine göre, Manipur eyaletinin Kangpokpi bölgesinde, Kuki-Zo cemaatine mensup üç Hristiyan rahip silahlı bir saldırı sonucunda hayatını kaybederken, dört kişi de yaralandı.

Bu medya kuruluşu, kurbanlardan birinin bölgedeki etnik gruplar arasında barış çabalarını aktif olarak destekleyen bir kişi olduğunu belirtmiştir.

Olay, Mayıs 2023’ten beri Meite ve Kuki-Zo toplulukları arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Manipur eyaletindeki gerginliklerin devam ettiği bir zamanda yaşanmıştır.

“Mehabbat News” raporuna göre, artan şiddet olayları, dini liderler ve etnik azınlıkların güvenliği konusunda endişeleri artırmış ve bölgede güvensizlik ortamını derinleştirmiştir.

Yerel uzmanlar, bu gidişatın devam etmesinin barış sürecini ciddi zorluklarla karşı karşıya bırakabileceği konusunda uyarıda bulunmuştur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu