Dünya

Orta Doğu’da Eşi Görülmemiş Kuraklık; Su Krizi Kapıda

Orta Doğu’da Eşi Görülmemiş Kuraklık; Su Krizi Kapıda

Orta Doğu’da kuraklık giderek şiddetleniyor ve İran’ın ötesinde, bölgedeki birçok ülke yağışların azalması ve su kaynaklarının seviyelerinin düşmesiyle karşı karşıya kalıyor.

Şia Haber Ajansı’nın Reuters’a dayandırdığı haberine göre, normalde bölgenin en yağışlı ülkelerinden biri olarak bilinen Türkiye bile şu anda ciddi bir kuraklık ile mücadele etmektedir.

Meteoroloji tahminlerine göre, önümüzdeki 10 gün içinde bölgede etkili yağış beklenmiyor ve bu kritik durum devam edecektir.

Uzmanlar, bu durumun devam etmesinin tarım, su kaynakları, kentsel ve kırsal yaşam ile bölgenin ekosistemi üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyararak acil su krizi yönetimi ve sürdürülebilir çözümler gerekliliğini daha güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu