Haberler

İngiliz Analist: Hükümetin Camilere Yaptığı 10 Milyon Sterlinlik Yardım Sadece Göz Boyama

İngiliz Analist: Hükümetin Camilere Yaptığı 10 Milyon Sterlinlik Yardım Sadece Göz Boyama

İngiliz analist Javaria Alam, kaleme aldığı bir yazıda, Britanya’nın giderek “polis devletine” dönüştüğünü ve hükümetin “ulusal güvenlik” bahanesiyle ifade ve toplanma özgürlüğünü kısıtlayarak toplumu kontrol altına aldığını uyardı.

The Guardian’a göre, camilerin güvenliğini artırmak için ayrılan 10 milyon sterlinin gösteriş amaçlı bir girişim olduğunu belirten Alam, bu bütçenin İslamofobiyi azaltmayacağını, aksine hükümetin ayrımcı politikalarının bir kılıfı olduğunu söyledi.

Alam, İşçi Partisi’nin lideri Keir Starmer önderliğinde hükümetin, siyasi kanatları provoke ederek toplumsal çatışma yaratmak ve daha baskıcı yasaların çıkarılması için zemin hazırlamak amacı güttüğünü ifade etti.

Alam, Müslümanlardan bu gösterişçi önlemlere kanmamalarını ve hükümetin kontrolcü politikalarına karşı koymak için ortak değerlere dayalı diyaloğa ve işbirliğine yönelmelerini istedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu