Yeni Bir İslam Karşıtlığı Dalgası, Almanya’da Okullarda Başörtüsü Yasağı Önerisi

Yeni Bir İslam Karşıtlığı Dalgası, Almanya’da Okullarda Başörtüsü Yasağı Önerisi
Almanya’nın Hessen Eyaleti Avrupa İşleri Bakanı, 14 yaş altı kız çocuklarının okullarda başörtüsü takmasının yasaklanmasını önerdi.
Şiite Haber Ajansı’na göre, “Bild” gazetesi, Hessen Eyaleti Avrupa İşleri Bakanı’nın birçok kız çocuğunun aileleri veya toplum tarafından zorla başörtüsü taktırıldığını iddia ettiğini ve okulların özgürlük ve çeşitliliğin öğretildiği yerler olması gerektiğini yazdı.
Bu açıklamalar sert tepkilerle karşılaştı ve eleştirmenler, bu tür bir önerinin özgürlük ve çok kültürlülük ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.
Alman medyası, bu tartışmanın Avusturya’nın okullarda başörtüsü yasağı kararının ardından gündeme geldiğini hatırlattı.
Birçok hukukçu, bu kararı dini özgürlükleri kısıtlayıcı ve İslam karşıtı görüşleri güçlendirici olarak değerlendirmiştir.