Suriye

İnsani Yardımların El-Süveyda’ya Girişi

İnsani Yardımların El-Süveyda’ya Girişi

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından, ülkenin güneyine, özellikle El-Süveyda ve Dera illerine insa yardımların girişine herhangi bir sınırlama olmadığını vurguladı.

El-Cezire’ye dayandırdığı Şii Haber Ajansı’na göre, kriz başladığından bu yana El-Süveyda’ya 12’den fazla yardım konvoyu gönderildi.

Dışişleri Bakanlığı, bağışta bulunan ülkelerden Suriye’deki insani yardım programlarına mali desteklerini artırmalarını istedi.

Bu il daha önce Dürziler ile Bedevi kabileleri arasında çatışmalara sahne olmuş, bu da yaklaşık 200 bin kişinin yerinden edilmesine neden olmuştu.

Ateşkes 19 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girdi ve barışı sağlamak için güvenlik kuvvetleri bölgede bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu