İslam Dünyası

Gayrı Müslimlerin Erbain Yürüyüşüne Duyduğu Hayranlık: Ziyaretçilerin Benzersiz İyilik ve Dayanışması

Gayrı Müslimlerin Erbain Yürüyüşüne Duyduğu Hayranlık: Ziyaretçilerin Benzersiz İyilik ve Dayanışması

Erbain Yürüyüşü yalnızca Şiilerle sınırlı değildir. Dünyanın dört bir yanından Müslüman olmayan turistler de bu manevi yolculuktan etkilenmektedir.

Şii Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Erbain Yürüyüşü’nde bulunan Müslüman olmayan ziyaretçiler, ziyaretçilerin iyilikseverliği, dayanışması ve örnek alınacak düzenlerinden etkilenmiştir.

Amerikalı ve İngiliz gazetecilere göre, çadırlar, yaklaşık yirmi milyon ziyaretçiye yemek servisi, ücretsiz dinlenme yerleri ve eksiksiz bir bakım sunarak, dini bir etkinliğin ötesinde ilham verici bir deneyim sunmuştur.

Yabancı ziyaretçiler, İmam Hüseyin’e olan sevgi ve bağlılığın sınır ve din tanımadığını, bu yolda en insani birlik, işbirliği ve misafirperverlik örneklerinin görüldüğünü vurgulamışlardır.

Bu geniş katılım ve ziyaretçilerin düzen ve fedakârlığı, Erbain’in evrensel mesajını açıkça ortaya koyar ve dini farklılıkların ötesinde kültürel ve insani etkileşimlere ilham verir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu