Amerika
ABD’de Trump Yönetiminin Baskıcı Politikalarına Karşı Üniversite Protestoları

ABD’nin Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesi’nde öğrenciler ve öğretim görevlileri, Trump yönetiminin eğitim politikalarını ve insan hakları araştırmaları için ayrılan 790 milyon dolarlık federal fonun kesilmesini protesto etmek için miting düzenledi.
Göstericiler, Trump yönetiminin antisemitizmle mücadele bahanesiyle ifade özgürlüğünü ve öğrenci haklarını baskıladığını vurguladı.

Öğrenci temsilcilerinden biri, “Yahudileri destekleme bahanesiyle yapılan bu eylemler, aslında protestocuların sesini susturma girişimidir” dedi.
Bu protestoların, yükseköğrenimde özgürlüğün yeniden sağlanmasını amaçlayan 250’den fazla Amerikan üniversitesinde gerçekleşen ulusal bir hareketin parçası olduğu belirtilmelidir.