Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İslam Dünyası

Hindistan 15 Müslüman Ülkeye Helal Et İhraç Ediyor

Stratejik bir politika değişikliğiyle Hindistan hükümeti, 16 Ekim’den itibaren Müslümanların çoğunlukta olduğu 15 ülkeye helal et ve et ürünleri ihraç etmeye başlama kararı aldı.

Karar, Narendra Modi hükümetinin helal ürünlere yaklaşımında bir değişikliğe işaret ederken, son yıllarda ülkede helal sertifikasyonu konusunda tartışmalar yaşanıyor.

Hindistan Dış Ticaret Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, ihraç edilen ürünlerin “Hindistan Uygunluk Değerlendirme Sistemi” Helal sertifikasına sahip olması gerekiyor ve Bahreyn, İran, Irak, Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç edilecek.

Bu adım özellikle Hint helal ürünlerinin küresel pazardaki güvenilirliğinin artmasına yardımcı olacaktır.

Bu hamle Hindistan’ın ekonomik büyümesine yardımcı olsa da hükümetin iç ve dış politikaları arasındaki çelişkiye yönelik eleştiriler de var.

Bazı gözlemciler, hükümetin helal et ihracatına önem verirken, ülke içinde helal ürün tüketiminde Müslümanlara yönelik ayrımcılığın devam ettiğine inanıyor.

Bu gelişmeler Hindistan’ın dini ve ekonomik çeşitlilikle etkileşiminde bir dönüm noktası olabilir ve Hindistan’da helal sektörünün geleceği hükümetin bu iki yönü dengeleme becerisine bağlıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu