Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Avustralyaİslam Dünyası

İslamofobi İle Mücadele İçin Avustralya’ya Özel Bir Temsilci Atanması

Avustralya hükümeti İslamofobiyle mücadele için özel bir temsilci atadı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albany, yaptığı açıklamada, Müslüman meseleleri konusunda önde gelen uzmanlardan biri olan İngiliz-Avustralya vatandaşı Aftab Malik’in İslamofobi konusunda ilk özel temsilci olarak atandığını duyurdu.

Bu atama, antisemitizmle mücadeleye yönelik benzer bir eylemi takip ediyor ve bu özel temsilcinin, İslamofobi ile mücadelede en iyi çözümleri bulmak için Müslüman toplum üyeleri, dini ayrımcılık uzmanları ve hükümetlerle birlikte çalışacağı vurgulandı.

2012 yılında Avustralya’ya göç eden Aftab Malik, New South Wales eyalet hükümetinde dayanışmayı teşvik etme, nefrete, aşırıcılığa ve barış içinde bir arada yaşamaya karşı koyma konusunda önemli deneyime sahip.

14 Ekim’den itibaren üç yıl süreyle özel temsilci olarak göreve başlayacak ve doğrudan başbakana ve içişleri bakanına rapor verecek.

Bu eylem, Avustralya’nın dini ayrımcılıkla mücadele etme ve barış içinde bir arada yaşamayı teşvik etme çabalarını göstermektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu