Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

D Vitamininin Kalp ve Damar Sağlığına Güçlü Etkisi

Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kurumlardaki araştırmacılar tarafından yakın zamanda yapılan sistematik bir inceleme ve meta-analiz, D vitamini takviyesinin kardiyovasküler sağlık üzerindeki önemli etkilerine ilişkin umut verici bulgular ortaya koydu.

Çeşitli çalışmalar, D vitamini eksikliğinin felç ve zararlı kan yağlarındaki artış dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalık riskindeki artışla doğrudan ilişkili olduğunu göstermiştir.

D vitamini takviyelerinin kronik kalp yetmezliği olan kişilerde kalp fonksiyonlarını iyileştirdiği ve hastalık semptomlarını azalttığı unutulmamalıdır. Bu vitamin sadece kalsiyumun emilmesine ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bağışıklık ve sinir sistemlerinin güçlendirilmesinde ve vücuttaki iltihaplanmanın azaltılmasında da önemli bir rol oynar.

D vitamininin pek çok faydasına rağmen, kalp hastalıkları riskini azaltmanın sadece bu vitaminin takviyelerini almakla sınırlı olmadığını, doğru beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve kan basıncı gibi diğer risk faktörlerinin kontrolünü içeren sağlıklı bir yaşam tarzının benimsendiğini de belirtmek gerekir. Tansiyon ve kan şekeri kalp sağlığının korunmasında da önemli rol oynar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu