Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İslam Dünyası

Hindistan Yüksek Mahkemesi Kararına Rağmen Kucurat’ta 500 Yıllık Cami ve Mezarlık Yıkıldı

Tartışmalı bir hareketle, Hindistan Yüksek Mahkemesinin yakın tarihli kararının aksine, Gujarat eyalet yetkilileri Gir Somnath bölgesinde 500 yılı aşkın bir camiyi, bir türbeyi ve mezarlığı yıktı.

Yıkım, “yasadışı yapılar” olarak adlandırılan yapıların kaldırılmasını amaçlayan Somnath tapınağı geliştirme projesi kapsamında gerçekleştirildi ve yerel topluluklardan yaygın tepkiler geldi.

Hindistan’ın Kucurat bölgesinde, Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin kararına aykırı olarak tartışmalı bir hamleyle 500 yılı aşkın tarihi cami, mescit ve mezarlık yıkıldı.

Bu yıkım 28 Eylül’de Gir Somnath bölgesinde gerçekleşti ve Yüksek Mahkeme’nin kamu yollarına tecavüz gibi belirli durumlar dışında ülke çapındaki tüm yıkımları durduran yakın tarihli kararına aykırıdır.

Yıkımlar, yetkililerin tapınağın yakınındaki “yasadışı yapılar” olarak tanımladığı yapıları kaldırmayı amaçlayan Somnath tapınak geliştirme projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Gir Somnath bölgesinin tarihindeki en büyük yıkım operasyonu olarak nitelendirilen bu kapsamlı operasyonda 36’dan fazla buldozer ve iş makinesi kullanıldı.

Operasyonu kolaylaştırmak için 1.200 polisin de aralarında bulunduğu geniş kapsamlı güvenlik güçleri görevlendirildi ve herhangi bir karışıklığın önlenmesi amacıyla bölge tamamen kontrol altına alındı.

Bu operasyonda dini mekanların tahrip edilmesini engellemeye çalışan 70 kişi gözaltına alındı.

Bu yıkım, yerel yönetimin daha önce yaklaşık üç hektarlık kamu arazilerine yönelik yaygın tecavüzlerle başa çıkmak için bir plan başlattığı sırada gerçekleştirildi.

Çeşitli tepkilerle karşılanan bu eylem, bölgedeki Müslüman toplumlarda endişeye neden oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu