Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Irak

Telafer’de Yeni Bir Toplu Mezarın Keşfi; IŞİD’in Başka Bir Cinayeti

Cumartesi günü Şuheda Enstitüsü toplu mezarlar bölümü, Telafer’in “Hay Saad” bölgesinde yeni bir toplu mezar açılışının başladığını duyurdu.

Neyneba vilayetinde okul inşaatı sırasında ortaya çıkarılan bu toplu mezar, aşırı Sünni terör örgütü IŞİD’in 2014 yılında hakim olduğu döneme kadar uzanıyor.

Bu toplu mezar, Telafer’de keşfedilen diğer mezarlar gibi, aşırı Sünni grup IŞİD tarafından şehit edilen kurbanların kalıntılarını içeriyor.

Cesetlerin kesin sayısı henüz açıklanmasa da Bağdat’taki adli tıp uzmanları gerekli testleri yaparak kurbanların sayısını, cinsiyetini ve yaşını tespit edecek.

Aynı doğrultuda Irak’ın en büyük toplu mezarlarından biri olan “Alu Antar” toplu mezarında da çalışmalara yeniden başlandı.

Bu toplu mezardan şu ana kadar 159 kişinin naaşı çıkarıldı ve bu süreç halen devam ediyor.

Bu çabalar, adaletin sağlanması, mağdurların kimliklerinin belirlenmesi ve DNA testi yoluyla cesetlerin ailelerine teslim edilmesi yönündeki geniş uğraşların bir parçası.

Bu eylemler, barbarca suçlardan sağ kurtulanların yaralarını sarmaya yönelik çalışmanın bir sembolüdür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu