Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Pakistan’ın Paraçenar Kentindeki Şiilere Yönelik Baskılar Devam Ediyor; Son Mezhep Çatışmasında 10 kişi Hayatını Kaybetti

Pakistan’ın Hayber-Pahtunhva vilayetinin Karam Ajansı ilçesinden yerel kaynaklar, Paraçenar kentinde mezhep çatışmasında en az 10 kişinin öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını söylüyor.

Kaynaklara göre Şii ve Sünni aşiretler arasında arsa üzerinde iki gün önce başlayan çatışma halen devam ediyor.

Hayber Pahtunhwa Ajansı’nın Karam bölgesinden kaynaklar, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu çatışmada her iki tarafın da hafif ve ağır silahlar kullandığını ve Paraçenar’ın dışarıyla iletişim yollarının tamamen engellendiğini söyledi.

Kaynaklara göre, iki taraf arasında ateşkes sağlanmasına yönelik yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı ve hükümet bu çatışmayı kontrol altına alamadı.

Paraçenar halkı, hükümetin ihmalkarlığından şikayetçi olup, bu çatışmayı kontrol altına alacak ve sonlandıracak sorumlu bir kurumun bulunmadığını, devlet kurumlarının tümünün bu çatışmayı izlediğini söylüyor.

Bu yılın temmuz ayının başlarında bölgede iki Sünni ve Şii aşiret arasında kanlı bir çatışma yaşandı.

Yedi gün süren bu çatışmalarda 49 kişi öldü, 200’den fazla kişi de yaralandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu