Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Avrupaİslam Dünyası

Hollanda’nın Endonezya’daki Şii Faaliyetlerinin Sınırlandırılması

Bu bölgedeki Müslümanları daha iyi yönetmek için Sünni akımları güçlendiren Hollandalılar, Şafii dinini teşvik ederek Şii etkisini sınırlamaya çalıştı. Hollanda’nın bu politikası, Endonezya’nın birçok bölgesinde Şii nüfuzunu azalttı ve Şiiler, Sünni çoğunluk içinde küçük bir azınlık olarak marjinalleştirildi.

  1. ve 18. yüzyıllarda Hollanda sömürgeciliğinin Endonezya’ya gelmesiyle birlikte bu ülkedeki Şii varlığı da etkilendi.

Son yıllarda Endonezya’da aşırı dinci grupların artmasıyla birlikte Sünniler ile Şiiler arasındaki dini gerilimler de arttı. FPI gibi bu aşırılık yanlısı gruplar, kapsamlı Şii karşıtı propagandayla Endonezya toplumundaki dini farklılıkları yoğunlaştırdı.

Bu olumsuz propaganda Sünniler ile Şiiler arasındaki uçurumun artmasına, bazı bölgelerde şiddete ve dini çatışmalara yol açmıştır.

Bu çatışmalar, Endonezya’daki dini azınlıkların durumuna ilişkin uluslararası kaygıların artmasına neden oldu. İnsan hakları örgütleri Endonezya’daki Şiilerin endişe verici durumu hakkında defalarca uyarıda bulundu ve ülke hükümetinden dini azınlıkların haklarını korumasını istedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu