Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Ayetullah Şirazi: Birinci Kadiri Tevella ve ikinci Kadiride Teberra olarak düşünmek mümkün

Ayetullah Seyyit Sadık Şirazinin günlük bilim oturumu 1446 Hicri Kameri yılının 9 Rabi’ul evvel Cuma gününde gerçekleşti. Bu olturumda da geçmişteki gibi onlar hazır bulunanların öğrencilerin fıkıh alanında bulunan sorunlarını yanıtladılar.


Ayetullah Şirazi 9 Rebi’ul evvelin ikinci Kadir olarak adlandırılması hakkında buyurdular ki: ikinci Kadir unvanıyla adlandırılması , hazret-i Mehdi’nin imametinin birinci günü nedeniyle değil çünkü o hazretin imametinin başlangıç günü 8 Rebi’ul evveldir. Belki bu unvan başka bir olaydan dolayıdır ki 9 Rebi’ul evvelde gerçekleşmiştir.
Onlar devamında söylediler ki: İkinci Kadir Ahmet bin İshak’ın İmam Hadi’den ve onlarda Emir-ul müminin hazret-i Ali’den nakl ettiği hadis’e dayanarak adlandırılmaktadır. Şu uzun ve kaç sayfalık rivayet Bihar’ul Envar ve Cami-i Ehadis-I Şii’de gelmiş ve bu gün için isimler zikr edilmiştir ki çoğunlukta bu rivayet’e amel edilmiştir ve onunla intibakta ürvetül-vüska ve unun etrafında olan başka fıkıh kitablarındada fetva verilmiştir.
Şirazi hazretleri devamında tekrarladılar ki söz konusu rivayette Hazret-i Ali’den zikr edilen isimlerden Kadir-ı Sanidir ki birinci Kadir Tevella ve ikincisi ise teberri olarak anlaşılmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu