Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afganistan

Afganistan’da 14 Hazare Şii vatandaşın öldürülmesine tepkiler sürüyor

Kanada’nın Afganistan’a feminist derneği Afganistan’ın Daykendi eyaletinde 14 Şii vatandaşın öldürülmesine tepki gösterdi ve uluslararası ceza mahkemenin bu olaya müdahale etmesini talep etti.
Bu insan haklarının savunan örgüt ifadesine göre bu olay Taliban egemenliğin acı ve korkunç gerçeğini göstermektedir.


Bu kurum vurgulamış ki Taliban egemenliği altında bulunan Afganistan’da etniksel ve mezhepsel azınlıklara karşı şiddet tırmanmaktadır.
Bu insan hakları savunucusu olan kurum birleşmiş milletler , uluslararası ceza mahkemesi ve başka uluslararası insan haklarına yönelik savunma kurul ve kuruluşlardan bu olay hakkında kendi bağımsız araştırmalarını başlatmalarını istemiştir.
Sivil Hazare vatandaşlara yönelik Afganistan’a gerçekleşen saldırılar dünya seviyesinde tepki çekmiştir.
Bazı uluslararası örgütler Hazarelerin katliamını insanlık aleyhine işlenen suç olarak resmiyete tanınmasını istemektedirler.
Ayrıca Afgan göçmenlerin bir sayısı Pakistanlı insan hakları aktivistleriyle beraber yürüttükleri kampanyada birleşmiş milletlerin bu katliamın tanınmasını talep etmekteler.
Göçmenler 15 Eylül pazar günü gerçekleşen basın toplantısında Hazarelerin sistematik ve amaçlı öldürülmeğe karşı savunulma ve müdafaa edilmelerinin önemini vurgulamışlardır.
Bundan evvel uluslararası af örgütü ve insan hakları gözlemci örgütlerinde hazarelerinin Afganistan’da korunmasını istemişlerdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu