Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Avustralya

Avustralya, Nefret Suçlarıyla Mücadeleyi Güçlendirecek Yasa Tasarısını Sundu

Avustralya’nın merkez sol hükümeti Perşembe günü, nefret suçlarıyla mücadele etmek için, başka bir kişinin ırkını, cinsiyetini, etnik kökenini veya dinini hedef alması durumunda kişinin hapis cezası da dahil olmak üzere cezai yaptırımlarla karşılaşmasını mümkün kılacak yeni bir yasa çıkardı.

Bu tasarı, Avustralya hükümetinin İsrail ile Hamas arasındaki savaştan sonra artan nefrete tepki gösterdiği ve geçen yıldan bu yana Nazi selamlarının yasaklanması ve terör gruplarının sembollerinin halka açık sergilenmesinin de aralarında bulunduğu ilginç yasaların yürürlüğe girdiği bir dönemde sunuldu.

Avustralya Başsavcısı Mark Dreyfus yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hiçbir Avustralyalı ırkı, etnik kökeni veya inançları nedeniyle hedef alınmamalıdır.”

Sözlerine şöyle devam etti: Korumamız ve güçlendirmemiz gereken canlı, çok kültürlü ve çeşitliliğe sahip bir toplumda gururla yaşıyoruz.

Tasarıda, bir gruba veya kişiye karşı güç veya şiddet kullanma tehdidinde bulunan i kişilerin 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu