Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Germanyİslam Dünyası

Almanya’daki Başka Bir İslam Merkezi Daha Hamas’la Bağlantılı Olduğu İddiasıyla Kapatıldı

Merkezi başkent Berlin olan Almanya’nın Brandenburg eyaleti hükümeti, 12 Eylül Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hamas’la ilişkilendirilmek, aşırılık ve “Taş Devri” fikirleri yaymak suçundan bir İslam merkezini daha kapattığını duyurdu.

AFP haber ajansının haberine göre, Brandenburg eyaletinin içişleri bakanı Mikael Steubgen bir açıklama yaparak Furstenwalde kentindeki bir İslam merkezinin Alman anayasasına aykırı faaliyetler nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

Hıristiyan Demokrat Parti’den bu yerel yetkili, hükümetin Taş Devri fikirlerini destekleyen kurumların faaliyetlerini bastırma görevine sahip olduğunu vurguladı.

Fürstenwalde İslam Merkezi, 2018 yılında Doğu Berlin’de faaileyetlene başladı ve 2023 yılında Yahudi karşıtı fikirleri teşvik ettiği ve İsrail’in varlığına karşı çıktığı iddiasıyla aşırı fikirleri destekleyen dini kuruluşlar listesine alındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu