Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Merceiyeti

Büyük Ayetullah Şirazi: Masumlar (a.s) Her Şeyi Bilirler, Ancak Rivayette Bir İstisna Vardır, O da Bedadır.

Büyük Ayetullah Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin günlük ilmi toplantısı 1446 Rebiülevvel ayının altısı ve yedisi Salı ve Çarşamba günleri yapıldı. Bu toplantılarda da önceki toplantılarda olduğu gibi hazır bulunanların çeşitli fıkıh konularındaki sorularını yanıtladı.

Büyük Ayetullah Şirazi, İmamların (a.s) ilmi hakkında şöyle demiştir: İmam’ın ilmi hakkında farklı rivayetler vardır. Fakat bazı insanların ve benim de bu rivayetlerden çıkardığım şudur ki, İmam (a.s)’ın ilmi onda mevcut ve onunla birlikte her yerdedir. Dolayısıyla bu duruma aykırı olan her rivayetin tevil edilmesi gerekir.

Konuşmasına şöyle devam etti: Masumlar (a.s) her şeyi bilirler, sadece rivayette bir istisna vardır, Ra’ad Suresi’nin 39. ayetinde şöyle geçmektedir: Allah dilediğini (hükümlerden) siler ve dilediğini sabit eder Kitabın aslı onun nezdindedir. Cenab-ı Hakk’ın bada denilen bazı durumlarda bir şeyleri değiştirmesi ve onun uygulamasını bir şekle sokması daha geç veya daha erken zaman için mümkündür.

Ayrıca şunu da vurguladı: Cenab-ı Hak her şeyi 14 masumun emrine vermiştir. Ama onların emrine verdiği şey onlara ait değil Allah’a aittir. Dolayısıyla ne varsa Allah’a aittir ve masum ile Allah arasındaki fark da budur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu