Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Germany

Almanya’da Müslümanlara Yönelik Ayrımcılığın Artması ve Resmi Makamların Uyarısı

Almanya’da ayrımcılıkla mücadele alanında çalışan resmi bir makam, bu ülkede Müslümanlara yönelik ayrımcılığın arttığı uyarısında bulundu.

Almanya’nın federal ayrımcılıkla mücadele dairesi başkanı Freda Ataman, Almanya’da Müslüman karşıtı ırkçılığa dayalı ayrımcılık iddialarının sayısının arttığını söyledi.

Şöyle devam etti: “Gördüğümüz şey ne yazık ki Müslümanların kesinlikle çok ciddi ayrımcılıkla karşı karşıya olduğudur.

Almanya Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi başkanı, bu konunun kesin olmasının nedeninin alınan raporlara, objektif gözlemlere ve araştırmalara dayandığını belirtti.

Bu vakalar arasında Müslüman kadınlara, özellikle de örtülü kadınlara iş piyasasında uygulanan ayrımcı muameleye de değindi.

Ataman, pek çok Müslümanın kamusal alanlarda da ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığını belirterek, bu nedenle Müslümanların şikâyetlerini dile getirebilmeleri için Farsça, Türkçe ve Arapça danışma merkezlerinin arttırılması çağrısında bulundu.

Uyarılar, Berlin merkezli bir insan hakları grubunun, özellikle İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın tırmanmasının ardından Müslümanlara yönelik nefret eylemlerinin önemli ölçüde arttığını belirten bir raporun ardından geldi.

İslamofobi ve Müslümanlara Karşı Nefretle Mücadele Koalisyonu’nun (CLAIM) raporuna göre 2023’te en az 1.926 İslam karşıtı olay yaşandı.

Bu raporda Müslümanlara yönelik yüzlerce sözlü hakaret ve tehdit, 178 fiziki saldırı, 4 cinayete teşebbüs, 5 kundaklama saldırısı, 93 mülk, değerli kültürel varlık veya kamu malına zarar verme vakasından bahsedilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu