Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İslam Dünyası

Yeni Zelandalı Müslümanların Camilerden Ezan Yayınlaması Talebi

Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington belediye başkanı, kentteki Müslümanların Kilbirnie camisinden ezan okunması talebi üzerine belediye meclisine bu önerinin değerlendirilmesi için bir plan sundu.

Wellington Belediye Meclisi belgeleri, Kilburnie camiinin Christchurch camisine yapılan saldırıların yıldönümünde, Kurban Bayramı’nda ve bir kez de Ramazan Bayramı’nda ezan yayınlanmasını talep ettiğini gösteriyor. Konseyin belgesinde, her ezanın yaklaşık bir buçuk ila iki dakika sürdüğünü gösteriyor.

Belediye meclis üyeleri talebi Çevre ve Altyapı Komitesi toplantısında görüşecek. Bu talepte ezan sesinin mahalle veya şehir genelinde değil, sadece cami alanında toplananlar için ses sistemi kullanılarak yayınlanmasının amaçlandığı belirtiliyor.

Mevcut teklife göre, bir dış mekan anons sisteminden iki dakikaya kadar çıkan ses, halkın iznini gerektirmiyor; Bu planda, gelecekte camilerin ezan yayını sık sık ve düzenli olarak yayınlaması halinde yetkililerin izninin alınması gerektiği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu