Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Pakistan’da Binlerce Kişi Eski Başbakan İmran Han’ın Serbest Bırakılması İçin Miting Düzenledi

Eski Başbakan İmran Han liderliğindeki Pakistan Tahrik-i İnsaf (PTI), Şubat ayındaki tartışmalı seçimlerden bu yana partinin ilk güç gösterisi için İslamabad’da bir miting düzenledi.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da binlerce kişi, siyasi suçlamalarla bir yılı aşkın süredir parmaklıklar ardında tutulan Pakistan eski başbakanı İmran Han’ın serbest bırakılması talebiyle sokaklara çıktı.

İmran Han liderliğindeki Pakistan Tahrik-i İnsaf (PTI), Pazar günü İslamabad’da bir miting düzenledi. Bu miting partinin Şubat ayındaki tartışmalı ulusal ve bölgesel seçimlerden bu yana ilk güç gösterisiydi.

Sosyal medya platformu X’te yayınlanan fotoğraf ve videolar, Imran Khan’ın destekçilerinin ülkenin farklı yerlerinden insanların protestolara katıldığını gösteriyor.

İmran Han’ın yardımcılarından Hamad Azhar, bu protestoların açılış konuşmasında şunları söyledi: İmran Han hapisten çıkana kadar dinlenmeyeceğiz.

Tanınmış bir avukat ve Lahorlu Tahrik-i İnsaf Partisi liderlerinden biri olan Salman Akram Raja da bu gösteride ülkeyi “yozlaşmış ve beceriksiz politikacıların pençesinden” kurtarabilecek tek kişinin İmran Han olduğunu söyledi.

İslamabad hükümeti, olası huzursuzluğu önlemek için şehrin önemli giriş noktalarını nakliye konteynırları ve çevik kuvvet polisiyle kapatmıştı.

Sosyal medyadaki videolar, düzinelerce PTI aktivistinin, giriş noktalarından birinde göstericilere yer açmak için konteynırları başarıyla kenara ittiğini gösteriyor.

Bu gösterilerde öfkeli göstericiler çevik kuvvet polisine taş attı ve polis protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz bombası attı.

Bu, geçen yıl İmran Han’ın tutuklanmasından bu yana ilk kez Pakistan mahkemesinin Tahrik-i İnsaf’ın İslamabad ogislerine miting düzenlemesine izin vermesiydi.

Eski kriket yıldızı İmran Han, Nisan 2022’de görevden alındı.

Kendisi Ağustos 2023’ten beri hapiste ve o yıldan beri, yani destekçilerinin askeri tesislere saldırdığı o meşhur günde, insanları kışkırtmaktan dolayı yargılanıyor.

Davası, eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tutuklanması ve ardından casuslukla suçlanan ve yaygın olarak İmran Han’ın başbakanlığı sırasında ona yakın olduğuna inanılan bir güvenlik görevlisinin askeri mahkemeye çıkarılması nedeniyle iyice karmaşık bir hal aldı.

İmran Han suçlamaları reddetmektedir. Ayrıca son aylardaki tüm hapis kararları ya ertelendi ya da bozuldu.

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu, Tahrik-i İnsaf’ı yasaklama girişimini demokratik normlara büyük bir darbe olarak nitelendirdi ve bunun siyasi çaresizlik koktuğunu söyledi.

Bir grup BM hakları uzmanı da Temmuz ayında İmran Han’ın tutukluluğunun hiçbir yasal dayanağı olmadığını ve onu siyasi makamlara aday olmaktan diskalifiye etmeyi amaçladığını tespit etti.

Pakistan Tahrik-i İnsaf’ın (PTI) kurucusu İmran Han’ın, hapishanede ölümüne yol açsa bile “zorbalık faktörlerine” direnme sözü verdiğini belirtmekte fayda var.

Adiala hapishanesinde gazetecilerle yaptığı açık basın toplantısında İmran Khan, ülkenin karar mercilerini eleştirerek onların hiçbir anlam taşımadığını ve ülkeyi kaosa sürüklediklerini iddia etti.

Sözlerinin devamında: “Bana güçlülere karşı nasıl cesaretle hareket ettiğimi açıklamam söylendi. Şunu açıklığa kavuşturayım; zamanın Yezidi’ne boyun eğmektense hapishanede ölmeyi tercih ederim.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu