Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Avrupa

Katolik Hıristiyanları Liderinin Dinde Aşırılık ve Algı Değişikliğiyle Mücadelenin Gerekliliği Üzerinde Vurgusu 

Güneydoğu Asya turuna Endonezya’dan başlayan 87 yaşındaki Papa Francis, Asya’nın bu bölgesindeki en büyük camiyi ziyaret ederek algı değişikliğiyle mücadeleyi birinci önceliği olarak nitelendirdi. 

Papa, Endonezya Baş İmamı Naseruddin ile birlikte yaptığı ortak açıklamada, dünyanın karşı karşıya olduğu dışlama ve algı değişikliğinden oluşan “iki ciddi krize” dikkat çekti. 

Bu iki dini liderin ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi: İnsanlık dışı özellikle şiddet ve yaygın çatışmalarla bilindiği, genellikle dini yayılma aracı olarak kullandıkları ve aynı zamanda başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere pek çok soruna neden oldukları belirtiliyor. Ancak dinin rolü, her insan yaşamının onurunu geliştirmeyi ve korumayı içermelidir.

Bu ortak açıklamada iklim değişikliğine de değiniliyor; Kendisi, bu değişikliklerin, insanların Allah’ın yarattıklarını istismar etmesinin bir sonucu olduğunu düşünüyor ve “doğal afetler, küresel ısınma ve öngörülemeyen hava koşulları gibi yıkıcı sonuçların”, “farklı ırklardan insanların uyum içinde bir arada yaşamasının önünde engel teşkil ettiğini” belirtiyor. 

Papa ayrıca Endonezya halkına ve bu ülkedeki geniş aile nüfusuna teşekkür ederek, dünyadaki tüm insanlardan Endonezya halkı gibi çocuk bakmayı köpek ve kedi bakımına tercih etmelerini istedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu