Avustralya

Avustralya’da Yeni Nesil Biyolojik Olarak Parçalanabilen Plastiklerin Keşfi

Avustralyalı araştırmacılar, yeni nesil çevreyi kirletmeyen biyolojik olarak parçalanabilen plastikleri üretim alanına sokmayı planlıyor.

Önceki nesil biyolojik olarak parçalanabilen plastiklerin, mikroplastiklere ayrışmasından mahrum olduğunu ve bu mikroplastiklerin salınımı nedeniyle hala okyanusları, havayı ve çevreyi kirletme riskinin bulunduğunu ancak şimdi bu yeni keşifle birlikte unutulmamalıdır. Avustralyalı araştırmacılar, plastiklerin %100 gübrelenebilir olmasını (parçalanmasını) ve doğaya geri dönmesini umuyor.

Uzmanlar, dünya okyanuslarında 170 trilyondan fazla plastik parçasının yüzdüğünü tahmin ediyor ve mikroplastiklerin sağlık ve çevre üzerindeki etkisine ilişkin endişelerini artıyor.

Bilim adamları, biyolojik olarak parçalanabilen plastik girişiminin Avustralya’nın BM’nin Küresel Plastik Kirliliği Sözleşmesine olan bağlılığının bir parçası olduğunu söylüyor.

Bu keşfin amacı, tehlikeli plastiklerin üretimini ve tüketimini azaltmak için 175 ülke arasında yasal olarak bağlayıcı bir uluslararası anlaşma oluşturmaktır.

Son olarak, Birleşmiş Milletler’e göre tek kullanımlık plastik ürünlerin yaklaşık %98’inin biyolojik olarak parçalanamayan fosil yakıtlardan yapıldığını belirtmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu