Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Irak

Irak’ın Güneyindeki En Uzak Noktadan 12. Erbain Yürüyüşünün Başlaması

Erbain’in 12. buluşması 22 Muharrem Pazartesi sabahı Basra’nın güneyindeki Ras el-Bişeh bölgesinde “Denizden nehre” sloganıyla başladı.

Bu buluşma, İmam Hüseyin (a.s)’ın türbesini ziyaret eden ziyaretçilerin Irak’ın farklı şehirlerinden kutsal şehir Kerbela’ya yaya olarak hareket ettiği İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain içtimasının resmi başlangıcının duyurusudur.

Bu buluşma, Erbain ziyaretinin faydaları, sevapları ve önemi hakkında yapılan konuşma ve Ehl-i Beyt döneminde yazılan şiirlerin okunması gibi birçok dini ve matem töreninin gerçekleştirilmesine tanıklık etti.

Bu içtima, Hazreti İmam Hüseyin (a.s)’ın türbesine doğru hareket eden bir grup alim, mümin ve ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yıl Erbain geçit töreninin öncülerinin bu programa önceki yıllara göre daha erken başladıklarını da belirtmek gerekir.

Güvenlik güçleri, Erbain alayının kutsal şehir Kerbela’ya giden tüm yollarda güvenliğini sağlamak için kapsamlı planlar yaptı.

Ayrıca tüm güzergah boyunca Irak’ın en uç noktasından ve çeşitli şehirlerden ziyaretçilerin yürüdüğü yollarda Erbain ziyaretçilerine hizmet etmek için Hüseyni heyetler kuruldu.

Bu büyük buluşmanın İmam Hüseyin TV’de canlı olarak yayınlandığını da belirtelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu