Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afrika

Nijerya’da Silahlı Daldırıda 18 Kişi Öldü

Nijerya’nın güneyinde yer alan Benue eyaletinden “Castina Ala’nın Şefi” Justin Shako, yerel bir medyaya yaptığı açıklamada; Bu bölgede kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda 18 kişi öldü ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Bu habere göre Castina Ala bölge başkanı, saldırının ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün gönderildiğini söyledi.

Nijerya, kuzeybatıdaki milisler ve merkezi eyaletlerde etnik ve kabilesel şiddetin alevlenmesiyle boğuşuyor ve adam kaçırma olayları ülke çapında büyük bir sorun teşkil ediyor.

Nijerya, son dönemlerde aşırı sünni grup Işid ile bağlantılı silahlı çetelerin ve Boko Haram gibi terör örgütlerinin ülkenin farklı yerlerinde yoğunlaşan saldırılarıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Ülkede adam kaçırmanın cezası idam olmasına rağmen fidye için adam kaçırma olayları giderek yaygınlaştı ve silahlı kişiler genellikle ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu