Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Dünya

Dünya Gıda Programı, Lazım Olan Bütçenin Bulunmaması Nedeniyle Afganistan’daki Sel Mağdurlarına Gerekli Yardımın Kesilme İhtimali Konusunda Uyardı.

Bir dizi yardım kuruluşunun Afganistan’a yaptığı insan hakları yardımlarının azalması veya sonlandırılması yönündeki uyarılarının ardından Dünya Gıda Programı (WFP), yakın zamanda, Afganistan’da yaşanan son sel felaketinde hayatını kaybeden onbinlerce insanı desteklemek için gerekli olan bütçeye sahip olmadığını duyurdu.

WFP’ya göre çoğunluğu Bağlan, Faryab, Lokman ve Gor eyaletlerinde yaşayan yaklaşık 125.000 sel mağduru, selden sonraki ikinci aylarını geçirmek için yardım almaktadırlar.

BM’ye bağlı bu kuruluş, Afganistan’da önümüzdeki aylarda iklim değişikliklerinin kötüleşmesiyle ilgili endişelerini dile getirerek bu iklim değişikliklerinin muhtemelen gıda erişimini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

“Erken Kıtlık Uyarı Sistemi Ağı” adlı uluslararası bir kuruluş, bu yılın eylül ayına kadar Afganistan’da yaşanan son sel felaketi nedeniyle kıtlık tehlikesinden endişelendiklerini bildirdi.

İki ay önce Afganistan’ı kasıp kavuran yıkıcı sel felaketi neticesinde yüzlerce insan hayatını kaybetti, binlercesi de evsiz kaldı. Binlerce hektar tarım arazisi yok oldu ve çok sayıda hayvan telef oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu