Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Dünya

Avustralya’da Filistin’e destek veren öğrencileri Melbourne üniversitesi tarafından tespit ve incelemesi

Melbourne Üniversitesi Avustralya’da Filistin’e destek veren öğrencileri tespit etmek amacıyla öğrencilerin kimliklerini gözetleme teknolojisi kullanarak tespit etmesi nedeniyle gizlilik yasalarını ihlal edip etmediği araştırılacak.
Avustralya’daki Melbourne Üniversitesi hakkıında, Filistin’e destek gösterilerine katılan öğrencilerin kimliğinin tespitinde “gözetleme teknolojisi” kullandığı için gizlilik yasalarını ihlal edip etmediğine ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.
The Age gazetesinin haberine göre, Victoria eyaleti Resmi Kurumları Denetleme Ofisinden bir sözcü, konuya ilişkin açıklama yaptı.”Unimelb for Palestine” adlı öğrenci grubu, Melbourne Üniversitesi yönetiminin Filistin’e destek gösterilerine katılan en az 19 öğrenciye “uygunsuz davranış sergiledikleri” iddiasını içeren e-postalar gönderdiğini açıklamıştı.
Grup, üniversite yönetiminin “güvenlik kamerası görüntüleri ve üniversite internet bağlantısından konum takibi ile elde ettikleri verileri kanıt olarak sunduğunu” ve kampüste protestoları yasakladığını belirtmişti.
ABD’deki Columbia Üniversitesinde nisan ortasında başlayan ve dünyaya yayılan Filistin’e destek gösterileri mayıs ayında Avustralya’daki üniversitelerde de düzenlenmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu