Rohingya mültecilerinin Hindistan’daki zorlu yaşamı; Vatandaşlık haklarından mahrumiyet ve iş ve hizmetlere sınırlı erişim geniş çaplı yoksulluğa yol açtı.

Rohingya mültecilerinin Hindistan’daki zorlu yaşamı; Vatandaşlık haklarından mahrumiyet ve iş ve hizmetlere sınırlı erişim geniş çaplı yoksulluğa yol açtı.
Hindistan’daki Rohingya mültecileri, geniş çaplı ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıyalar.
Kimlik belgeleri ve resmi tanıtım belgelerinin eksikliği, Rohingya ailelerini resmi iş, bankacılık hizmetleri ve temel imkanlardan mahrum bırakarak onları geçici ve gayriresmi işlerde çalışmaya mecbur bırakıyor. Sokak işçiliği, atık toplama ve küçük esnaf faaliyetleri bu işlerden bazılarıdır.
Maktub Media’ya göre, yaklaşık 40 bin Rohingya, Yeni Delhi, Haydarabad ve Cammu’da resmi olmayan yerleşim yerlerinde yaşıyor ve kimlik belgelerinin eksikliği onları ülkenin resmi ekonomisinin dışında bırakmıştır.
33 yaşındaki mülteci Suhail Khan, psikoloji eğitimi almasına rağmen sadece küçük bir el sanatları tezgahında çalışmayı başarabilmiş.
Üç çocuk annesi Amna Khatun ise kalıcı bir iş bulmanın neredeyse imkansız olduğunu vurguluyor.
Müslüman Haber Ağı, ulusal bir sığınmacı yasasının olmaması, tutuklanma veya sınır dışı edilme korkusu ve gayriresmi çalışma koşullarının, mültecilerin sömürü ve geniş çaplı fakirlikle karşı karşıya kalmasına ve yatırımlar veya sürdürülebilir bir yaşam için neredeyse hiçbir imkanlarının olmamasına neden olduğunu bildirmiştir.




