Suriye

Türk ve Suriye Ordularının, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Karşısında Ortak Askeri Operasyon İçin Geniş Çaplı Hareketliliği

Türk ve Suriye Ordularının, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Karşısında Ortak Askeri Operasyon İçin Geniş Çaplı Hareketliliği

SDG’nin Suriye ordusuna entegre edilmesi için belirlenen tarihin sona ermesine yaklaşırken, Türkiye ve Suriye orduları SDG kontrolündeki sınır ve bölgelerde geniş çaplı hareketlilik sergilemiştir.

Bölgesel medya organları bu adımları SDG’nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda ortak bir askeri operasyon hazırlığı olarak yorumlamaktadır.

👈🏻Arkadaşımızın bu konu hakkındaki haberini inceleyelim.👉🏻

Türk ve Suriye orduları, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) temas hatlarını ve kontrol ettiği bölgeleri kapsamlı bir şekilde güçlendirmiştir.

Bu hareketlilik ortak bir askeri operasyonun ön hazırlığı olabilir.

Şii Haber Ajansı’nın el-Şark el-Evsat’a dayandırdığı haberine göre, Türk medyası, Afrin, Resülayn ve Halep’in kuzeyinden Münbiç yönüne doğru hareket eden askeri teçhizat konvoylarının görüntülerini yayınladı.

Suriye ordusu da Deyrizor’daki kuvvetlerini güçlendirmiş ve topçu sistemleri ve insansız hava araçları dâhil olmak üzere ekipmanları konuşlandırmıştır.

Bu kuvvetler ağırlıklı olarak 86. Alay unsurlarından oluşmakta ve Deyrizor’un batı bölgelerine sevk edilmiştir.

“Türkiye” gazetesi, gerektiğinde 7 alay ve 80 bin Suriyeli askerin operasyona katılacağını, helikopterler, insansız hava araçları ve savaş uçaklarının da bu birimlere destek vereceğini bildirdi.

SDG kontrolündeki bölgelerde, Arap aşiretleri, bu güçlerin etkisini sınırlamak için Şam hükümetiyle iş birliği yapmaktadır. Türkiye Genelkurmay Başkanının, Suriyeli üst düzey yetkililerle görüşmesi, saha hareketliliği ile eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Bu adımlar, SDG’ye baskı yapma ve onları Suriye ordusuna entegre olmaya teşvik etme amacıyla gerçekleştirilen diplomatik temaslarla birlikte ele alınmaktadır.

Uzmanlar, bu gelişmelerin Türkiye ve Suriye’nin, kuzey ve doğu Suriye’nin hassas bölgelerinde dikkatli bir planlamayla ortak bir operasyona hazırlandığını gösterdiğini belirtmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu