Tokyo’da 9 Katlı Bir Cami İnşaatı; Japonya’da Müslüman Toplumunun Büyümesinin Göstergesi

Yüksek – M
Tokyo’da 9 Katlı Bir Cami İnşaatı; Japonya’da Müslüman Toplumunun Büyümesinin Göstergesi
Tokyo’da 39 metre yüksekliğinde 9 katlı bir caminin inşaatına başlandı, ancak bazı itirazlarla da karşılaşıldı.
Bu projenin amacı, Japonya’da hızla büyüyen Müslüman toplumunu çekmek olarak açıklandı ve ülkenin anayasasındaki din özgürlüğü hakkı kapsamında desteklenmektedir.
Ekonomist’e dayandırılan Shia News Ajansı’nın haberine göre, İslam Japonya’da en hızlı büyüyen din ve 2021 yılına kadar ülke genelinde 110’dan fazla cami bulunmaktaydı.
Bu yeni cami, yalnızca bir ibadet yeri olmayacak, aynı zamanda Müslümanlar için kültürel ve eğitim merkezi ve İslam hakkında kamu bilgilendirmesi için de bir merkez olarak kabul edilecek.
Bu projenin, özellikle Müslüman toplumun artmakta olduğu Tokyo gibi büyük ve kalabalık şehirlerde, toplumsal dayanışmayı güçlendirmesi ve dini haklar hakkında farkındalığı artırması beklenmektedir.