Dünya

Kuran’ı Kerim’e Saygısızlık Yapam İsveçli Politikacı Hakkındaki Hapis Kararının Askıya Alınması

Kuran’ı Kerim’e Saygısızlık Yapam İsveçli Politikacı Hakkındaki Hapis Kararının Askıya Alınması

İdam Mahkemesi’ndeki Hâkim, inançlarına hassasiyet gösterilmeksizin Kur’ân-ı Kerîme yapılan saygısızlığı tasvip etmemekte olup toplum huzurunun sağlanması amacıyla cezanın onaylanmasına hükmetmiştir.

İsveç Temyiz Mahkemesi, Danimarka-İsveç çift uyruklu sağcı politikacı Rasmus Paludan’ı Kur’ân-ı Kerîm’e saygısızlık suçlamalarından birinden beraat ettirmiş ve dört aylık hapis cezasını askıya almıştır.

Şii Haber Ajansı’nın Reuters Haber Ajansı kaynaklı haberine göre, Paludan şimdi yalnızca günlük 50 kron para cezası ödemek zorundadır.

Mahkeme ayrıca, İslam eleştirisinin bir fikir olarak değerlendirildiğini ve bu eleştirilerin takipçilerini kapsamadığını vurguladı.

Bu karar, uluslararası medyada geniş yankı uyandırmış, İsveç’te ifade özgürlüğü ve dini inançlara saygı konularında tartışmaları yeniden alevlendirmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu