Yaklaşık 140 Ülkeden 4 Milyon Ziyaretçi Erbain Törenine Katıldı

Yaklaşık 140 Ülkeden 4 Milyon Ziyaretçi Erbain Törenine Katıldı
Kerbela’da, İmam Hüseyin (a.s)’ın şehadetinin kırkıncı günü olan Erbain merasimi, yaklaşık 140 ülkeden 4 milyon yabancı ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti.
Şii Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İmam Hüseyin ve Hazret-i Ebu’l-Fazl’in (a.s) türbelerine giden yollar, milyonlarca ziyaretçi ve geniş kapsamlı hizmet ve sağlık desteği sağlayan çadırlarla doldu.
Irak güvenlik güçleri ve Ulaştırma Bakanlığı özel önlemlerle, devasa ziyaretçi kalabalıklarının düzenini ve güvenliğini sağladı.
Bu dini ve kültürel etkinlik, sadece İmam Hüseyin (a.s) ile manevi bağın bir simgesi değil, aynı zamanda Müslümanların birlik ve dayanışmasını göstererek Erbain’in toplumsal ve kültürel öneminin dini boyutunu aşan bir şekilde ortaya koyuyor.