Suriye

İmam Hüseyin’in (a.s) Erbain Merasimi, Şam’ın Seyyide Zeyneb Bölgesinde Düzenlendi

İmam Hüseyin’in (a.s) Erbain Merasimi, Şam’ın Seyyide Zeyneb Bölgesinde Düzenlendi

İmam Hüseyin’in (a.s) Erbain’ine denk gelen günlerde, Şam’ın Seyyide Zeyneb (s.a) bölgesindeki Zeynebiye İlim Havzası Hüseyniyesi, alimler, din adamları ve Ehl-i Beyt (a.s) sevdalılarından bir topluluğu ağırladı ve düzenlenen matem meclisleri ile İmam Hüseyin (a.s)’ı yâd etti.

Törende, Seyyide Zeyneb bölgesinde Ayetullah Uzma Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin temsilcisi Hüccetü’l-İslam ve’l-Müslimin Şeyh Hasan Abdülhadi Şehristani, bu günlerin önemine değinerek şöyle belirtti: “Bu manevi toplantılar, İmam Hüseyin’in (a.s) yolunun devamı onun kalıcı mesajı ile yenilenen bir ahittir ve Kerbela’da ortaya çıkan özveri ve fedakarlık mesajıdır.”

Ayrıca Hüseyniye’nin hatibi Şeyh Muhammed İmami, konuşmasında Aşura kıyamının mesajlarını ve İslam dünyasındaki derin etkilerini açıkladı.

Zeynebiye kadınlar hüseyniyesinde de benzer bir tören düzenlendi ve bu tören, vaaz verilerek, mersiye ve sinezenle sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu