Erbain Yürüyüşü ve Ziyareti: Eşsiz Bir Deneyim ve Karşılaşılan Zorluklar

Erbain Yürüyüşü ve Ziyareti: Eşsiz Bir Deneyim ve Karşılaşılan Zorluklar
Bu yılki Erbain yürüyüşü ve ziyareti, önceki yıllardan farklı bir biçimde, dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Ancak bu yılki deneyim, uzun vadeli planlamanın, hayırseverlerin desteğinin ve altyapının geliştirilmesinin gelecek yıllar için gerekli olduğunu gösterdi. Böylece ziyaretçiler daha huzurlu, daha güvenli ve daha düzenli bir şekilde katılım gösterebilirler.
👈🏻Arkadaşımızın bu konu hakkındaki raporunu inceleyelim.👉🏻
Bu yılki Erbain yürüyüşü ve ziyareti, önceki yıllara kıyasla farklı ve öne çıkan yönleriyle gerçekleştirildi. Pakistan, Afganistan, Hindistan ve bazı Afrika ülkeleri de dahil olmak üzere 140 farklı ülkeden milyonlarca ziyaretçi bu manevi olaya katıldı.
Bu büyük buluşma, Aşura mesajını yaymak ve küresel dayanışmayı güçlendirmek için eşsiz bir fırsat oldu. Ancak bu yılki deneyim, planlamada sınırlamalar ve ziyaretçiler açısından çok sayıda sorun olduğunu gösterdi.
En büyük zorluklardan biri, bazı hükümetlerin engellemeleri ve vize sınırlamalarıydı.
İdari baskılar, uzun ve zorlu kara yolları ve sınırlarda uzun bekleme süreleri, bazı ziyaretçilerin seyahatini zor ve maliyetli hale getirdi.
Pakistanlı ve Afgan ziyaretçiler en büyük baskıyı yaşadı ve günlerce sınırlarda beklemek zorunda kaldılar.
Ayetullah El-Uzma Şirazi, Irak hükümetine ve tüm İslam hükümetlerine, Hz. İmam Hüseyin’in (a.s) ziyaretinden, özellikle de Erbain günlerinde seyahat eden ziyaretçilerin pasaport, vize ve tüm ilgili masraflarının ücretsiz olması gerektiğini ve mali veya idari sınırlamalar nedeniyle hiçbir ziyaretçinin yolda kalmaması gerektiğini tavsiye etti.
Taşımacılık, Erbain ziyareti rotasının diğer hayati bir eksenidir.
Kalıcı bir ziyaretçi taşıma merkezinin kurulması, rotaların dikkatli bir şekilde planlanması, kara ve hava filosunun koordinasyonu, otobüs ve uçak kapasitelerinden yararlanılması ve ziyaretçilere bilgilendirme yapılması, seyahat deneyimini güvenli ve sorunsuz hale getirebilir.
Ayetullah El-Uzma Şirazi, ayrıca fakir ziyaretçiler için ücretsiz taşıma ve bilet sağlama konusunda zengin iş adamlarının iş birliğine de önem verdi.
Düşük gelirli ziyaretçilerin konaklaması da önemli zorluklardan biridir.
Şii hayırseverler, aktif katılımlarıyla otel, misafirhane ve hatta özel evlerini ziyaretçilere açabilir ve ayrıca ziyaretçilere daha uygun şekilde iç ulaşım, yemek ve hijyenik hizmetler sunabilirler.
Bu tedbirler, ziyaretçilerin Kerbela’daki varlığından huzurlu ve layık bir şekilde yararlanmalarını sağlar.
Modern ve ücretsiz konaklamayı yerleştirmek ve özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar açısından zorluklarla birlikte gelen geleneksel konaklama tarzından farklı olmak, gelecek yılların önemli bir hedefi olmalıdır.
Kerbela’nın altyapısının geliştirilmesi, metro, hızlı otobüs hatları, yolların genişletilmesi ve yeni otellerin inşası gibi diğer hayati konular arasındadır.
Misbah El-Hüseyin Kültür ve Yardım Kurumu’nun belirlediği vizyona göre, 2030 yılında otuz milyon ziyaretçinin uygun olanaklarla katılım göstermesi sağlanmalıdır ve gelecekte 70 ila 100 milyon ziyaretçiye sorunsuz bir şekilde ulaşılması hedeflenmelidir.
Sonuç olarak, uzun vadeli planlama, uluslararası koordinasyon, hayırseverlerin katılımı ve altyapının geliştirilmesi aynı anda uygulanmalıdır. Böylece milyonlarca ziyaretçinin varlığı huzur, güvenlik ve düzenle gerçekleştirilir ve Erbain’in evrensel mesajı en iyi şekilde iletilir.