Afganistan

Afganistan’da Artan Yoksulluk ve Zorunlu İş Göçü; Taliban, Katar’a İş Gücü Gönderiyor

Afganistan’da Artan Yoksulluk ve Zorunlu İş Göçü; Taliban, Katar’a İş Gücü Gönderiyor

Afganistan’daki yoksulluk ve işsizlik artışıyla birlikte, Taliban, Katar’a iş gücü gönderme sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Euronews’in haberine göre, otelcilik, gıda sanayi ve mühendislik gibi alanlarda iki bin nitelikli işçiyi göndermek için kayıt süreci başlatıldı ve tüm 34 vilayetten bireyler iş deneyimlerini sunabilecekler.

Taliban yetkililerine göre, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Türkiye ve Rusya’ya işçi gönderme konusunda da görüşmeler sürüyor.

Son aylarda, komşu ülkelerden, özellikle İran ve Pakistan’dan, bir buçuk milyondan fazla Afgan zorunlu olarak geri gönderildi.

Bu geri dönüşler, sağlık altyapısına ve kamu hizmetlerine büyük bir baskı uygulamış, ailelerin döviz gelirlerinde azalma olmuş ve ekonomik krizi derinleştirmiştir.

Rusya dışında Taliban’ı tanıyan başka ülke olmamasına rağmen, Katar, Taliban’ın siyasi bürosuna ev sahipliği yaparak ve diplomatik iş birlikleriyle bu grupla etkileşimde önemli bir rol oynamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu