Malezya, ‘Her Yerde Kur’an’ Programıyla Günlük Kur’an Okunmasını Teşvik Rdiyor

Malezya, ‘Her Yerde Kur’an’ Programıyla Günlük Kur’an Okunmasını Teşvik Rdiyor
Malezya İslam Geliştirme Departmanı (Jakim), ‘el-Kur’an di Mana- yani: Tilavet ve Tefekkür’ programını düzenliyor.
Şii Haber Ajansı’nın Star’dan aktardığı habere göre, bu kampanya, Kuala Lumpur Dünya Ticaret Merkezi’nde 2-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 40. Uluslararası Kur’an Tilavet ve Ezber Yarışması çerçevesinde gerçekleştiriliyor.
Programın amacı, insanları sadece resmi törenlerde değil, her zaman ve her yerde Kur’an okumaya ve düşünmeye teşvik etmektir.
Kuala Lumpur’dan Tayland’ın Hat Yai kentine kadar bir tren yolculuğu ile tilavet, tefekkür ve sosyal hizmet oturumları gerçekleştirilecek.
Bu girişim, Kur’an’ı insanların günlük yaşamlarına sürekli bir rehber olarak geri getirmeyi amaçlıyor.”