Hüseyni Hey’etler ve Şiarlar

Aşırı Sıcaklıklar da Hz. Hüseyin (a.s) Ziyaretçilerini Durduramadı

Aşırı Sıcaklıklar da Hz. Hüseyin (a.s) Ziyaretçilerini Durduramadı

Bu günlerde Kerbela şehrinde, sabah saat 10 ile akşam saat 5 arasında hava sıcaklığı yaklaşık 47 derece ve geceleri biraz serinlese de 45 dereceye kadar düşüyor.

Ancak bu aşırı sıcaklığa rağmen, Hz. Hüseyin (a.s)’ın ziyaretçilerinin aşkı ve ilgisi o kadar güçlü ki, bu sıcaklık hissedilmez hale gelmiş durumda.

Bu bağlamda, Şii Haber Ajansı muhabirinin kutsal Kerbela şehrinden yaptığı gözlemler, dünyanın farklı şehir ve ülkelerinden her gün Hz. Hüseyin ve Hz. Abbas’ın (a.s) türbelerini ziyaret etmek için Kerbela’ya gelen ziyaretçilerin ve Ehli Beyt aşıklarının sayısının azalmadığını, aksine, Arapça’da “Erbain” olarak bilinen Hz. Hüseyin’in kırkıncı günü yaklaştıkça, Kerbela’da bulunan ziyaretçi sayısının arttığını göstermektedir.

Şii Haber Ajansı muhabiri ayrıca şu raporu vermektedir: “Bu süreçte, her birkaç dakikada bir, Hz. Hüseyin ve Hz. Abbas’ın (a.s) türbelerine doğru bir matem alayı, yas tutma geleneği olan sine vurma veya zincir vurma eşliğinde gelir ve böylece Hz. Eba Abdullah Hüseyin için yas tutmaya devam ederler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu