Afganistan

Dünya Sağlık Örgütü Afganistan Sınırlarındaki Kadın ve Çocukların Sağlık İhtiyaçlarının Karşılanması İçin Acil Destek Çağrısında Bulundu

Dünya Sağlık Örgütü Afganistan Sınırlarındaki Kadın ve Çocukların Sağlık İhtiyaçlarının Karşılanması İçin Acil Destek Çağrısında Bulundu

8 Temmuz 2025 tarihinde, Afganistan’a İran ve Pakistan sınırlarından giriş yapan ve çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşan 836 binden fazla geri dönen kişinin sağlık ve insani ihtiyaçları oldukça fazladır.

Şii Haber Ajansı’nın, Dünya Sağlık Örgütü’nün web sitesine dayanarak bildirdiğine göre, bu geri dönenlerin çoğu, hamile kadınlar, bebekli anneler ve refakatsiz çocuklar da dahil olmak üzere, acil tıbbi bakım, gıda ve barınmaya ihtiyaç duymaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen sağlık ekipleri, sınır merkezlerinde şimdiye kadar 84 binden fazla kişiye tedavi sağlamış ve 198 binden fazla hayati aşı uygulamıştır.

Ancak, Milak ve İslam Kale gibi sınır merkezlerindeki olanaklar fazlasıyla dolmuş durumdadır ve özellikle kadın uzmanların eksikliği sorun yaratmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü, hayati hizmetlerini sürdürebilmek için acil olarak 2 milyon dolarlık bir bütçeye ihtiyaç duymaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu