Pakistan’da Şiilerin Dini Kısıtlamalara Karşı Protestoları

Pakistan’da Şiilerin Dini Kısıtlamalara Karşı Protestoları
Haydarabad, Pakistan’da Caferi ittifakının liderleri, İmam Hüseyin’e adanmış matem meclisleri üzerindeki kısıtlamaları sert bir şekilde kınayan bir bildiri yayımladılar.
Haydarabad, Pakistan’da Caferi ittifakının liderleri, matem törenlerinin bir gösteri değil, ibadet ve Şii kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladılar ve hiçbir hükümet veya kurumun bu törenlerin düzenlenmesine engel olmaya hakkı olmadığını belirttiler.
Bildiride, dini özgürlüğün Pakistan’da yasal bir hak olduğu, ancak Muharrem ayının başlamasıyla birlikte matem tutanlar üzerindeki baskıların arttığı ifade edildi.
Caferi liderler ayrıca hükümete bu törenlere yönelik güvenlik baskılarına son vermesi çağrısında bulunarak, Hüseyni sembollere ve Şii kültürüne saygı gösterilmesini ve matem törenlerinin huzurla ve ihtişamla icra edilmesini talep ettiler.