Dünya

Myanmar’da Çocuk Askerlerin Kullanımı; Uluslararası Toplum için Tehlike Çanı

Myanmar’da Çocuk Askerlerin Kullanımı; Uluslararası Toplum için Tehlike Çanı

2021 darbesinin ardından Myanmar ordusu, özellikle Şubat 2024’te zorunlu askerlik yasasının yürürlüğe girmesiyle, çocukların asker olarak kullanılmasını büyük ölçüde artırmıştır.

Şii Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Birleşmiş Milletler’in raporunda sadece geçen yıl, Myanmar ordusu tarafından 482 çocuğun işe alındığı belirtilmiştir.

Raporda ayrıca 1260’dan fazla çocuğun öldüğü, yaralandığı, tutuklandığı, kaçırıldığı ve tecavüze uğradığı bilgisine yer verilmektedir.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu sürecin acilen durdurulmasını, işe alınan çocukların serbest bırakılmasını ve uluslararası kurumlarla iş birliği içinde bu ciddi insan hakları ihlaline son verilmesini talep etmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu