Irak

Bağdat Milyonlarca Kişinin Katılımıyla, İmam Cevad’ın (a.s) Sembolik Tabutunun Görkemli Cenaze Törenine Tanıklık Etti

Bağdat Milyonlarca Kişinin Katılımıyla, İmam Cevad’ın (a.s) Sembolik Tabutunun Görkemli Cenaze Törenine Tanıklık Etti

Irak’ın başkenti Bağdat’taki kutsal Kazımeyn şehri, bu sabah İmam Muhammed bin Ali el-Cevad’ın (a.s) sembolik tabutunun görkemli bir cenaze törenine sahne oldu. Ehli Beyt dostu milyonlarca kişi, İmam Cevad (a.s)’ın şehadet yıldönümünü anmak için Irak’ın çeşitli illerinden ve dünyanın dört bir yanından buraya akın etti.

Katılımcılar, hüzün dolu bir atmosferde sembolik tabutu kaldırarak etkileyici sahneler oluşturdu. Velayete bağlılık sloganları ve Hüseyni mersiyeleri eşliğinde, İmam Cevad’ın (a.s) zehirlenip şehit edilmesiyle sonuçlanan büyük zulmü hatırladılar ve cesedinin üç gün boyunca gusül verilmeden ve defnedilmeden bırakıldığı mazlumiyeti andılar. Bu sahne, Kerbela faciasını ve ceddi İmam Hüseyin’in (a.s) şehadetini çağrıştırdı.

Katılımcılar, “Şii Haber Ajansı”na yaptıkları açıklamalarda, bu sembolik törenleri her yıl yaşatmaya kararlı olduklarını ve sembolik tabutun taşınmasının, İmam Cevad (a.s)’ın mazlumiyetini somut bir şekilde temsil ettiğini ve Ehl-i Beyt’e (a.s) sarsılmaz bağlılığın bir ifadesi olduğunu belirttiler. Ayrıca, zalimlerden gördükleri zulüm ve baskıyı unutmamak için sürekli bir çağrı niteliğinde olduğunu söylediler.

İnsanlar, bu cenazenin imamet yoluna olan derin ruhani ve itikadi bağlılığı yansıttığını ve İmam Cevad’ın (a.s) hayatı ve duruşuyla temsil edilen meseleler ve ilkeler etrafında inananların birliğini pekiştirdiğini ifade ettiler.

Bu bağlamda, Ayetullah Uzma Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi, daha önce yaptığı açıklamalarda, Ehl-i Beyt (a.s) imamlarının anılarını yaşatmanın ve büyük törenlerle onları anmanın Allah’ın (cc) törenlerini yüceltmek olduğunu vurguladı. İnananları, bu törenlerin akideyi sağlamlaştıran ve mazlumiyeti açıklayan etkisini göz önünde bulundurarak, bu törenleri büyük bir azamet ve dikkatle sürdürmeye çağırdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu