Uncategorized

Meyve ve Sebzelerin Besin Değerinin Azalması; Peki Bu Ürünler Neden Artık Eskisi Kadar Besleyici Değil?

Yeni araştırmalar, meyve ve sebzelerin besin içeriğinin azaldığını, 1970’lerdeki besin miktarına ulaşmak için günde yedi ila on porsiyon meyve ve sebze tüketmenin gerektiğini ortaya koyuyor.

👈🏻Arkadaşımızın bu konu hakkındaki haberini inceleyelim.👉🏻

Zamanla meyve ve sebzelerin kalitesinde pek çok değişiklik meydana geldi. Bunların en önemlisi bu ürünlerin besin içeriklerinin azalmasıdır.

Yapılan son araştırmalara göre meyve ve sebzelerdeki besin öğelerinin miktarı 1950’li yıllardan bu yana önemli ölçüde azaldı.

Beslenme araştırmacısı Nicole Avena, besin öğelerindeki düşüşün özellikle protein, kalsiyum, fosfor, demir ve C vitamininde belirgin olduğunu söyledi.

Kalitedeki bu düşüşün nedenlerinden biri de toprak besin maddelerinin azalmasıdır.

Aşırı kimyasal gübre kullanımı ve monokültür nedeniyle topraktaki temel mineraller tükeniyor ve bitkiler gerekli besinleri tam olarak alamıyor.

Daha hızlı büyümek ve zararlılara karşı direnç göstermek üzere modifiye edilmiş ürünlerin doğal olarak daha az besin maddesine sahip olduğu ortaya çıkıyor.

Beslenme uzmanı Scott Keatley’e göre bu besin eksikliğini gidermek için yedi ila on porsiyon meyve ve sebze tüketmelisiniz. Amerikan Kalp Derneği ise yalnızca beş porsiyon öneriyor.

Bu sorunla mücadelede, daha zengin topraklarda yetişen yerel ve organik ürünleri tüketmek etkili olabilir.

Meyve ve sebze tüketiminde çeşitliliğin sağlanması, uygun saklama ve pişirme yöntemlerinin seçilmesiyle besin kayıplarının bir miktar önüne geçilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu