UNHCR, Suriye’ye Yönelik Yaptırımların Kaldırılması Çağrısında Bulundu
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), uluslararası toplumu Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırmaya ve Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra ülkenin yeniden inşasına yardımcı olmaya çağırdı.
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Türkiye’nin başkenti Ankara’ya yaptığı ziyaret sırasında düzenlediği basın toplantısında, “Bugün uluslararası topluma söylemek istediğim şey şu: Lütfen Suriye’ye yardım edin.” dedi. Yaptırımların kaldırılması ve ülkenin yeniden inşası ve kalkınmasına yönelik yatırım için gerekli alanın sağlanmasını talep etti.
Grandi, çok sayıda yerinden edilmiş insanın ülkeye geri dönmeye başladığını söyleyerek şöyle devam etti: “Bu dönüşün kalıcı olması için güvenliğe, işlere, konutlara ve hizmetlere yatırım yapılması gerekiyor. Bunu başarmak için ABD ve Avrupa’nın Suriye’ye uyguladığı yaptırımların kaldırılması şart.”