Amerika

Biyoçeşitlilik Konferansı, 200 Ülke Doğayı Kurtarmak İçin Bir Araya Geldi

Dünya Biyoçeşitlilik Konferansı, yaklaşık 200 ülkeden temsilcinin katılımıyla Kolombiya’nın Cali kentinde başladı.

Dünya Biyoçeşitlilik Konferansı’nın (COP16) ilk günü Kolombiya’da başladı ve yaklaşık 200 ülke, doğayı ve biyolojik çeşitliliği korumaya yönelik taahhütleri tartıştı.

İki haftalık konferans, 196 ülkenin Kunming-Montreal Küresel Biyoçeşitlilik Çerçevesi adı verilen küresel bir anlaşmayı imzaladığı Montreal’deki 2022 toplantılarını takip ediyor.

Bu zirvede temsilciler, doğayı mevcut tahribat hızından kurtarmaya yardımcı olacak çözümleri ele alacak ve 2022 anlaşmasının taahhütlerine bağlı kalacak.

Bu taahhütler arasında arazinin %30’unun korumaya tahsis edilmesi, çevreye zararlı işletme sübvansiyonlarının azaltılması ve şirketlerin çevresel etkilerini raporlamalarının zorunlu kılınması yer alıyor.

Kolombiya Çevre Bakanı Susana Mohamat, bu konferansın başında, bu toplantının amacının, yeni toplum için daha sürdürülebilir koşullar yaratmak üzere tüm kültür ve medeniyetlerden deneyimleri bir araya getirmek olduğunu duyurdu.

Ayrıca COP16, doğal kaynaklardan genetik verilere erişim için ödeme yapacak küresel bir mekanizma oluşturmaya çalışacak ve doğanın korunmasında yerli toplulukların korunmasını vurgulayacaktır.

Ciddi çevresel zorluklar göz önüne alındığında, COP16 konferansı ülkelere taahhütlerini hatırlatmak ve biyoçeşitlilik hedeflerine ulaşmak için kamu ve özel mali desteği çekmek için bir fırsattır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu