Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Merceiyeti

Misbah el-Hüseyin (a.s) Kültür ve Yardım Enstitüsünün Lübnan’daki Savaş Mağdurlarına Kapsamlı Hardımı

Lübnan’da savaş koşullarının ağırlaşması, bölgede çok sayıda Şii’nin yerinden edilmesi ve yardıma muhtaç duruma gelmesinin ardından, Misbah El-Hüseyin (a.s) Kültür ve Yardım Kurumu, IHC ve İmam Hüseyin (a.s) Medya Grubu, Ayetullah Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin Lübnan’daki ofisi ile işbirliği yaparak, maddi ve insani yardımlarda bulundular.

Bu yardımlar özellikle savaşın yıprattığı bölgelerdeki yaralı ve ihtiyaç sahibi Şiilere yöneliktir.

Ayetullah Şirazi, İmam Zaman (a.f)’in hakkının Lübnanlı savaş mağdurları ve Şiiler için kullanılmasına izin vererek, geniş çaplı yardım dağıtımlarının önünü açtı ve bu yardımların ulaştırılmasında etkin rol oynadı.

Lübnan’da yaşanan kriz nedeniyle gerçekleştirilen bu eylem, ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyecek ve maddi yardım sağlanmasını içeriyor.

Bu insani yaklaşımın sadece Lübnanlı Şiileri desteklemek için değil, aynı zamanda dini sosyal sorumluluk ve İslami ilkelere uyma modeli olarak da dikkat çekti.

Ayetullah Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi, çeşitli zamanlarda verdiği fetvalarla her zaman muhtaç ve savaş mağduru topluluklara yardım yapılmasına zemin hazırlamış, ayrıca kendisinin dünya çapında makamına bağlı kurumlar bu konuya özel önem vermiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu