Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Dört Ülke Taliban’ı Uyardı: Cinsiyet Ayrımcılığına Son Vermezseniz Lahey Mahkemesi’ne Şikayette Bulunacağız

Almanya, Avustralya, Kanada ve Hollanda dışişleri bakanları güçlü bir açıklama yayınlayarak Afganistan’da kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığı başta olmak üzere ağır ve sistematik insan hakları ihlallerini kınadılar.

Taliban’ı kanunsal yollardan tehdit ettiler.

Çarşamba günü New York’ta yayınlanan bu açıklamada, Taliban’ın emir ve kararlarının Afgan kadın ve kızlarını sistematik bir şekilde kamusal yaşamdan uzaklaştırdığı belirtiliyor.

Aralarında Arnavutluk, Belçika, İzlanda, Malezya, Fas, Panama, Sierra Leone ve Slovenya’nın da bulunduğu bir grup ülke, dört Batılı ülkenin ortak açıklamasını destekledi.

Bu ülkeler aynı zamanda Taliban’ın “iyiliği emretme ve kötülükten men etme” yasasının nüfusun yarısını susturmaya, kadınları ve kız çocuklarını kamusal alandan dışlamaya yönelik bir girişim olduğunu da ilan etti.

Dört Batılı ülke, Afganistan’da çok sayıda kadın ve kız çocuğunun “ev hapsinde” tutulduğunu ve “insan haklarından” mahrum bırakıldıklarını açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu