Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Korona Salgını Sonrasında Gençler Arasında Sosyal Ağların Uygunsuz Kullanımında Endişe Verici Bir Artış

Uluslararası bir araştırma, korona salgını sonrasında gençler arasında sosyal ağların endişe verici ve uygunsuz kullanımının önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

44 ülkeden 11, 13 ve 15 yaşındaki yaklaşık 280.000 öğrencinin incelendiği bu araştırma, 2022 yılında gençlerin ortalama yüzde 11’inin sosyal ağları sorunlu ve uygunsuz bir şekilde kullandığını gösteriyor. 2018’de bu oran %7 civarındaydı.

Bu rapora göre 13 yaşındaki gençler, özellikle de kızlar, sosyal ağların uygunsuz kullanımına daha fazla maruz kalıyor.

Araştırmacılar bu davranışların ruh sağlığı ve akademik performans üzerinde olumsuz etkileri olabileceği, depresyon ve anksiyete gibi sorunlara yol açabileceği konusunda uyardı.

Bu araştırma aynı zamanda özellikle erkek çocuklar arasında yaygın olan çevrimiçi oyunların aşırı kullanımının tehlikelerine de dikkat çekiyor.

Uzmanlar, sağlıklı çevrimiçi davranışları teşvik etmek için dijital okuryazarlık eğitimi verilmesi ve ebeveynler, okullar ve hükümetler tarafından daha ciddi eylemler yapılması gerektiğini tavsiye etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu