Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
AmerikaŞia Merceiyeti

Dünya Şiddet Karşıtlığı Örgütü, Lübnanlı Sivillere Karşı İşlenen Savaş Suçlarına İlişkin Uluslararası Bir Soruşturma Yapılması Çağrısında Bulundu

Uluslararası Şiddet Karşıtlığı Örgütü (Özgür Müslüman), İsrail’in Lübnan’daki masum sivillere yönelik askeri saldırılarını şiddetli bir şekilde kınadı, bu eylemleri bir savaş suçu olarak nitelendirdi ve uluslararası topluma derhal harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Şii haber ajansına göre bu örgüt tarafından yayınlanan açıklamada, Lübnan’ın köy ve şehirlerinde sivillerin evlerine ve altyapılarına yönelik saldırıların herhangi bir uyarı yapılmadan gerçekleştirildiği ve yüzlerce kişinin şehit olmasıyla ve binlerce kişinin yaralanmasıyla sonuçlandığı vurgulandı.

Bu saldırılar Lübnan’ın mülklerine ve altyapısına büyük zarar verdi.

Özgür Müslüman, bu saldırıları bölgede şiddeti yayma, uluslararası güvenlik ve istikrarı zayıflatma girişimi olarak değerlendirdi ve nüfuz sahibi ülkelerden İsrail’e bu şiddeti durdurması için baskı yapmalarını istedi.

Dünya Şiddet Karşıtlığı Örgütü de Lübnanlı sivillere karşı işlenen savaş suçlarının soruşturulması için acil bir uluslararası soruşturmanın gerekliliğini vurguladı.

Son olarak bu örgüt, İslam ve Arap ülkelerini Lübnan milletine yardım etmeye ve bu toprakların mazlum halklarının acılarını hafifletmek için acil insani yardım göndermeye çağırdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu